စိတ္ခံစားမႈ ေကာင္းေစမည့္ အခ်က္ ၁၀ ခ်က္


ဘဝမွာ ေန႔စဥ္ႀကံဳေတြ႕ေနရတဲ့ ျပႆနာေတြေၾကာင့္ စိတ္႐ႈပ္ေထြးမႈ ေတြကေတာ့ ႀကံဳေတြ႕ရတတ္ပါတယ္။ ဒါေတြကုိ အၾကာႀကီး အခ်ိန္ဆြဲ မထားဘဲ ေအာက္ပါ နည္းလမ္းေတြကုိ သုံးၾကည့္ပါ။  ငါးမိနစ္ေလာက္နဲ႔ စိတ္ခံစားမႈ ေကာင္းလာ ႏုိင္ပါတယ္။
၁။  အျပင္ထြက္ လမ္းေလွ်ာက္ပါ

စိတ္႐ႈပ္ေထြးလာခ်ိန္မွာ တစ္ေယာက္တည္း အျပင္ကုိထြက္ၿပီး လမ္းေလွ်ာက္ကာ ပတ္ဝန္းက်င္က လတ္ဆတ္တဲ့ ေလကုိ ႐ွဴ႐ႈိက္လုိက္ပါ။ သင့္ အလုပ္စားပြဲက အလုပ္ေတြ၊ အိမ္ထဲက ျပႆနာေတြ၊ လူမႈေရး ကိစၥေတြကုိ ခဏေလာက္ ေမ့ၿပီး ခႏၶာကိုယ္ ေႏြးေထြးတဲ့အထိ လမ္းေလွ်ာက္လုိက္ပါ။
၂။  သီခ်င္းနားေထာင္ပါ
ျမဴးႂကြတဲ့ သီခ်င္းဖြင့္ၿပီး မ်က္စိမွိတ္ကာ ကခုန္လုိက္ပါ။ ဒါမွမဟုတ္ ေလ့က်င့္ခန္း တစ္ခုခု ျပဳလုပ္လုိက္ပါ။
၃။ ဟာသလုပ္ပါ
႐ုိင္းစုိင္းတဲ့ အျပဳအမႈမ်ဳိး မဟုတ္ဘဲ သြက္လက္တဲ့ အမူအရာေတြနဲ႔ ဟာသျပဳလုပ္ရင္း မိတ္ေဆြေတြနဲ႔ စကားေျပာပါ။ သင္ရဲ႕ေျပာင္းလဲတဲ့ အမူအရာေၾကာင့္ သင့္ မိတ္ေဆြေတြက သင့္က တန္ျပန္ဟာသေတြ ေျပာေနပါလိမ့္မယ္။
၄။  လက္ဖက္ရည္ေသာက္ပါ
ေကာ္ဖီထက္ စိတ္ခံစားမႈ ေကာင္းေစတာက လက္ဖက္ရညပါ။ ေလ့လာမႈေတြအရ လက္ဖက္ရည္ၾကမ္း တစ္ေန႔ကုိ ေလးခြက္ ေသာက္သူေတြဟာ စိတ္ဖိစီးမႈ ျဖစ္ေစတဲ့ ေဟာ္မုန္းကုိ ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္ေၾကာင္း သိခဲ့ရပါတယ္။
၅။  ေရစိမ္ခ်ဳိးပါ
ေအးျမတဲ့ ေရပန္းေအာက္မွာ ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ မ်က္ႏွာကေမာ့ၿပီး မ်က္ႏွာေပၚက်လာတဲ့ ေအးျမတဲ့ေရကုိ ခံစားၾကည့္ပါ။ စိတ္ခံစားမႈ တကယ္ပဲ ေကာင္းေစပါတယ္။
၆။  အေရာင္ေတာက္တာေတြ ဝတ္ဆင္ပါ
သစ္လြင္ ေတာက္ပတဲ့ အဝတ္အစားေတြကုိ ဝတ္ဆင္ပါ။
၇။ သံပရာရနံ႔႐ွဴပါ
သံပရာရနံ႔ပါတဲ့ လုိးရွင္းေတြဟာ စိတ္ကုိ ၾကည္လင္ေစပါတယ္။ ဗီတာမင္စီဟာ ေသာက္သုံးရာမွာ အက်ဳိးရွိ႐ုံသာမက  ရနံ႔ေၾကာင့္လည္း လူကုိ လန္းဆန္းေစပါတယ္။ သံပရာ၊ သံပ႐ုိနံ လိေမၼာ္သီးေတြရဲ႕ ရနံ႔ကုိ ႐ွဴပါ။
၈။ အနားယူပါ
ထုိင္ခုံ တစ္ခုေပၚမွာ ထုိင္ၿပီး ေနာက္ ေက်ာေတြကုိ မွီလုိကကာ ဦးေခါင္းကုိ ေနာက္မွီ ထုိင္ခုံေပၚ ေမာ့လုိက္ၿပီး မ်က္စိ မွိတ္ထားလုိက္ကာ အသက္ကုိ ပုံမွန္႐ွဴၿပီး ခဏမွိန္းေနပါ။
၉။ ေခ်ာကလက္စားပါ
ေခ်ာကလက္ အနည္းငယ္ စားတာဟာ ခႏၶာကိုယ္ထဲက ခံစားမႈေကာင္းေစတဲ့ အန္ေဒၚဖင္ေဟာ္မုန္းေတြ ထြက္ရွိႏုိင္တာေၾကာင့္ အနက္ေရာင္ ေခ်ာကလက္ တစ္လက္မေလာက္ စားေပးပါ။
၁၀။ အေၾကာဆန္႔ေလ့က်င့္ခန္း လုပ္ပါ
ဘယ္နဲ႔ညာ လက္ေခ်ာင္းေလးေတြ တစ္ခုနဲ႔တစ္ခု ယွက္ၿပီး ဆန္႔တန္း ထုတ္တဲ့ ေလ့က်င့္မႈမ်ဳိးေတြနဲ႔ အေၾကာဆန္႔တဲ့ ဆြဲဆန္႔ ေလ့က်င့္ခန္းေတြ ငါးမိနစ္ေလာက္ ျပဳလုပ္ေပးပါ
by https://www.facebook.com/notes/health-articles

No comments:

Post a Comment