ခပ္စပ္စပ္ဟင္းေတြစားရင္ ႏွလံုးေရာဂါ ကာကြယ္ႏိုင္တယ္လို႔ ေဖာ္ထုတ္

ခပ္စပ္စပ္ဟင္းေတြစားရင္ ႏွလံုးေရာဂါ ကာကြယ္ႏိုင္တယ္လို႔ ေဖာ္ထုတ္

ခပ္စပ္စပ္ဟင္းေတြစားရင္ ႏွလံုးေရာဂါ ကာကြယ္ႏိုင္တယ္လို႔ ေဖာ္ထုတ္ မၾကာ ေသးခင္ ရက္ပိုင္း အတြင္းက ေဟာင္ေကာင္ တကၠသိုလ္ ကေန ေဖာ္ထုတ္ လိုက္တဲ့ စစ္တမ္း တစ္ခုအရ င႐ုတ္သီး စပ္စပ္ ဟင္းလ်ာေတြ စားသံုးေလ့ ရွိသူေတြ ဟာ ႏွလံုးေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈကို ကာကြယ္ႏိုင္စြမ္း ျမင့္မား ၾကေၾကာင္း သိရွိလာရပါၿပီ။

င႐ုတ္သီးမွာ အဓိက အားျဖင့္ပါဝင္တဲ့ အပူဓာတ္တစ္မ်ိဳး ဟာ ေသြးတိုးျခင္းအျပင္ ေသြးတြင္း ကိုလက္စေရာ မ်ားျပားျခင္းကိုပါ ေခ် ဖ်က္ႏိုင္တဲ့အတြက္ ႏွလံုးေရာဂါ ျဖစ္ပြား မႈကိုပါ ထိထိေရာက္ေရာက္ ကာကြယ္ ႏိုင္ဖြယ္ရွိေၾကာင္း အဆိုပါ တကၠသိုလ္ ကေလ့လာမႈကို ဦးေဆာင္ခဲ့သူ ေဒါက္ တာဇန္ယူခြ်မ္ကဆိုခဲ့ပါတယ္။

"င႐ုတ္သီး ထဲမွာ အဓိက အားျဖင့္ ပါဝင္တဲ့ capsaicinoids ဆိုတဲ့ဓာတ္ ေပါင္းတစ္မ်ိဳးဟာ ပူစပ္ျခင္းကို ျဖစ္ေပၚ ေစကာ ေသြးအတြင္းအဆီဓာတ္မ်ား ျပားမႈကိုလဲ ထိန္းသိမ္း ႏိုင္စြမ္း ရွိပါတယ္။

ကြ်န္ေတာ္တို႔ ေလ့လာ ခဲ့ၾကရာမွာ ဟမ္းစတားေလးေတြကို အုပ္စု(၂) စုခြဲ ခဲ့ၿပီး capsaicinoids ဓာတ္ပါဝင္တဲ့ အစားအေသာက္၊ မပါဝင္ အဲ့ စားအေသာက္ ဆိုၿပီး ခြဲျခား ေကြ်းခဲ့ပါတယ္။

ေတြ႔ရွိခဲ့ရ တဲ့ ရလဒ္ကေတာ့ အထက္မွာေဖာ္ျပ ခဲ့သလို ေသြးအတြင္း အဆီဓာတ္ ပါဝင္မႈ ႏႈန္းေတြက သိသိသာသာကို ကြာျခားေနပါတယ္။"လို႔ ေဒါက္တာ ဇန္ယူခြ်မ္က ဆိုခဲ့ပါတယ္။

ေအာင္မ်ိဳးသန္႔
By Health Care

No comments:

Post a Comment